Pstrągi pieczone w ziolach

  • wyświetlono: 360 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Delikatne danie, które smakuje calej naszej rodzinie

anulkimama
  • 45min

Składniki

pstrągi tęczowe
zioła: bazylia, tymianek
sól, pieprz
ziemniaki-8szt.
cytryna

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrągi pieczone w ziolach

  • 1. Pstrągi myjemy, osuszamy. Obsypujemy wewnątrz i na zewnatrz solą, bazylią i tymiankiem(Można dodać trochę zmiażdżonego czosnku).
    Ziemniaki obieramy, kroimy i lekko posypuejmy sola i pieprzem.
    Cytrynę kroimy na plasterki i ukladamy na rybach.
  • 2. Pieczemy w 180 stopniach, około 35 minut.
  • 3. Jemy ze smakiem, bo to bardzo pyszne, delikatne danie:)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudanie rybnemoj_niedzielny_obiadpstrągtymianekbazyliarybypstrągi

Komentarze

Podobne przepisy

Pstrąg pieczony w folii

Dodane przez: cukinia

Pstrąg pieczony w folii

Zdrowa rybka na zdrowy obiad. Polecam...

Pieczony pstrąg w jarzynach

Dodane przez: RedakcjaPP

Pieczony pstrąg w jarzynach

Nasza rodzina jest „rybna”, więc...

pstrąg

Dodane przez: marta625

Pstrąg pieczony w folii

Zdrowa ryba z folii

Pstrąg pieczony

Dodane przez: ewaeu

Pstrąg pieczony

Tym razem zapraszam na pieczonego...

pstrąg pieczony

Dodane przez: Słodkamuffinka

Pieczony pstrąg z ziemniakami

Pstrąg pieczony - zdrowa rybka...

Pstrąg pieczony z migdałami

Dodane przez: Goszka

Pstrąg pieczony z migdałami - Publikacja...

Klasyka kuchni francuskiej - Truite...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE