Błyskawiczna napoleonka

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -1 l mleka
    -4 żółtka
    -1 szklanka mąki krupczatki
    -niecała kostka margaryny
    -1 szklanka cukru
    -cukier waniliowy
    -5 paczek herbatników
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Błyskawiczna napoleonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce mieszamy 1 szklankę mleka z 1 szklanką mąki krupczatki i 4 żółtkami. W rondlu zagotowujemy 3 szklanki mleka, niecałą kostkę margaryny, 1 szklankę cukry i cukier waniliowy. Zawartość miski ostrożnie wlewamy do rondla, ciągle mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Na blasze układamy warstwę z herbatników. Następnie wlewamy otrzymaną masę. Na wierzchu układamy kolejną warstwę herbatników. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować