Blok bakaliowy

4.5 (167 ocen)

  • 30 min

szybko sie robi i na kazda kieszen

  • 30 min

Składniki:

  • 150 g margaryny
    2 łyzki kakao
    1/4 szkl cukru
    5 łyżek mleka 3,2%
    4 łyzki czubate mleka w proszku
    paczka herbatników 330g ( Petii bruue )
    gasc orzechów włoskich
    gasc wiórek kokosowych
    gaść sezamu uprazonego
    gaść rodzynek
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Blok bakaliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margaryne , kakao, cukier, mleko zwykłe zagotowac. Ostudzić a nastepnie do miski dodac pokruszone herbatniki, orzechy, wiorka kokosowe, sezam ,rozynki i mleko w proszku wymieszac i zalac gotowa przestudzona polewa. Dno blaszki wyłozyc herbatnikami i na to wyłozyc wymieszana mase i na to poukładac herbatniki i wstawic do lodówki

Porady

nie musi sie dawac herbatniki na spód i gore

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować