Biały blok

4.38 (200 ocen)

Pewnego razu chciałam zrobić, blok czekoladowy, ale okazało się, że nie mam kakao i tak powstał biały blok, tak samo pyszny jak czekoladowy.

Składniki:

  • 300 g herbatników maślanych
    kostka margaryny
    300 g mleka w proszku
    cukier wanilinowy
    szklanka cukru
    pół szklanki mleka
Wystaw ocenę:

4.38 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biały blok - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukier i dodajemy margarynę, całość roztapiamy ciągle mieszając. Gdy składniki się połączą, dodajemy stopniowo mleko w proszku ciągle miksując, na koniec dodajemy połamane herbatniki i wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Czekamy, aż zastygnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować