CIASTO BISZKOPTOWE Z KREMEM

4.5 (155 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo puszyste i pyszne ciasto.

  • 2 godz.

Składniki:

  • biszkopt:
    -100 g. gorzkiej czekolady
    -100 g. masła
    -8 jajek L
    -150 g. cukru
    -100 g. mąki tortowej
    -50 g. zmielonych orzechów
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    nasączenie:
    -1 łyżka miodu
    -1/3 szklanki gorącej wody
    krem ciemny:
    -200 g. gorzkiej czekolady
    -330 ml. śmietanki 30 %
    -6 łyżeczek żelatyny
    -1/2 szklanki gorącej wody
    -100 g. cukru pudru
    -1 śmietan-fix
    -250 g. jogurtu TOLONIS
    -250 G. serka mascarpone
    biszkopciki:
    200 g.okrągłych biszkopcików
    krem biały:
    -6 łyżeczek żelatyny
    -1/2 szklanki gorącej wody
    -400 ml. mleczka kokosowego
    -1 Śnieżka
    -80 g.cukru pudru
    -500 g. jogurtów TOLONIS
    esy-floresy
    -100 g. gorzkiej czekolady
    -25 g. margaryny
    -3-4 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Ciasto biszkoptowe z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. Biszkopt:
    Czekoladę wraz z masłem, roztopić nad parą i ostudzić. Białka ubić ze szczyptą soli, potem z cukrem. Następnie dodawać po żółtku.Przesiać mąkę z proszkiem, lekko wymieszać. Domieszać też orzechy i czekoladę.(za długo nie mieszać). Przelać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 30 min. w 175 *.
    Po przestygnięciu nasączyć wodą z miodem.
  • warstwa kremu ciemnego 2. Krem ciemny:
    Czekolady wraz ze śmietanką,roztopić nad parą.
    Ostudzić i schłodzić przynajmniej pół godziny w lodówce. Można zrobić dzień wcześniej i pozostawić na całą noc w lodówce. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do letniego. Śmietankę czekoladową ubić chwilkę z pudrem,potem śmietan-fixami. Następnie dodawać porcjami jogurt oraz serek i zmiksować.Dolewać żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na biszkopt.
  • warstwa ciastek 3. Zaraz poukładać biszkopciki, lekko wciskając.Schłodzić w lodówce.
  • warstwa kremu jasnego 4. Krem jasny:
    Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić.Mleczko ubić z pudrem cukrem i Śnieżką. Potem z porcjami jogurtu.Na koniec wlewać żelatynę i krótko zmiksować. Wyłożyć na ciasto i schłodzić.
  • gotowe ciasto 5. Dekoracja:
    Czekoladę wraz z margaryną i mlekiem rozpuścić nad parą i polać ciasto w esy-floresy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować