REKLAMA

BISZKOPTOWE Z KREMEM BUDYNIOWO-KRÓWKOWYM

wyświetlono: 1811 | dodany do książki kucharskiej: 7 | polecenia: 0

Ciasto z biszkoptami kakaowymi. Przełożone kremem, budyniowo-smietankowo-krówkowym.Ciasto rozpływa się w ustach, jest przepyszne.

opublikowany: 04.02.2017
Udostępnij Pinterest
  • 2 godz.

Składniki:

  • biszkopt : 2 x
    -4 jajka
    -1/2 szklanki cukru
    -1/2 szklanki mąki tortowej
    -2 łyżki mąki ziemniaczanej
    -2 łyżki kakao
    -1,5 łyżeczki proszku do piecz.
    -1/2 szklanki oleju

    krem budyniowo-śmietanowy:
    -3 szklanki mleka
    -2 budynie waniliowe albo toffi
    -3 łyżki cukru

    -500 ml. śmietanki 30 %
    -70 g. cukru pudru
    -1 śnieżka
    -400 g. jogurtu greckiego
    -250 g. serka mascarpone
    -400 g. masy krówkowej
    -50 g. żelatyny
    -3/4 szklanki wody

    polewa czekoladowa:
    -150 g. czekolady gorzkiej
    -100 ml. śmietanki 30 %
    -50 g. masła
    esy-floresy:
    -50 g. białej czekolady
    -1 łyżkę masła
    -trochę soku pomarańczowego do rozrzedzenia
Ocena:

(średnia 4.5 z 161 głosów)

Sposób przygotowania:

  • biszkopty 1. biszkopt-Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po jednym żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao.Delikatnie mieszamy,dolewając też olej. Wykładamy do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min.175*. Odwrócić zdjąć papier, wystudzić. Drugi pieczemy tak samo. Jeden wkładamy z powrotem do blaszki z zabezpieczonymi bokami.
  • krem 2. krem-Ugotować budyń,zdjąć z pieca i przykryć ściśle folią spożywczą. Ostudzić, albo często mieszać, żeby na powierzchni nie zrobiła się skórka. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem, potem śnieżką. Następnie dodawać porcjami jogurt, serek, masę krówkową i budyń, ciągle miksując. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na biszkopt w blaszce.
  • 2 biszkopt 3. Przykryć drugim biszkoptem i schłodzić.
  • polewa 4. polewa- Czekoladę wraz ze śmietanką i masłem, podgrzewać nad parą. Mieszać do rozpuszczenia czekolady. Lekko przestygniętą, posmarować górę ciasta. Z białą czekoladą postąpić tak samo, ale przelać do rożka papierowego i zrobić esy-floresy.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Ciasto z kremem krówkowym.

Ciasto z masą karmelową idealne na wszelkiego rodzaju uroczystości.

kategoria: Ciasta ciasto z kremem Desery opublikowany: 02.04.2013 | wyświetlono: 48456 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0
Dodane przez: Bożena1960 20160506_142345

Ciasto biszkoptowe z kremem budyniowo - śmietankowym

ciasto upiekłam dzisiaj z okazji święta TEŚCIOWEJ

kategoria: Ciasta Desery opublikowany: 05.03.2015 | wyświetlono: 612 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Babcia Tereska Babcia Tereska

CIASTO BISZKOPTOWE Z KREMEM

Bardzo puszyste i pyszne ciasto.

kategoria: Ciasta Desery biszkopty opublikowany: 14.09.2014 | wyświetlono: 1888 Książki kucharskie: 9 | Polecenia: 0
Dodane przez: katarzynka455

Ciasto z kremem krówkowym

Ciasto miodowe,masa krówkowa i chrupiący słonecznik w jednym cieście.

kategoria: Ciasta Desery opublikowany: 13.02.2015 | wyświetlono: 2703 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE