Biszkopt z truskawkami i bezą

4.5 (176 ocen)

  • 60 min

Świetne ciacho do kawy!

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt :
    * 3 jajka
    * pół szklanki cukru
    * szklanka mąki pszennej
    * łyżeczka proszku do pieczenia
    Krem :
    * 330 ml śmietanki 30%
    * opakowanie serka mascarpone
    * łyżka cukru pudru
    * truskawki
    * kilka kostek czekolady gorzkiej
    * beza z 3 białek
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z truskawkami i bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, przelać ciasto do tortownicy. Piec 20 minut do suchego patyczka. Biszkopt przeciąć na pół, odłożyć na kratkę do wystygnięcia. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać serek. Na połowę biszkopta wyłożyć połowę kremu, dodać startą czekoladę oraz truskawki. Przykryć drugim biszkoptem, wyłożyć krem, posypać czekoladą i ułożyć truskawki. Całość wstawić na noc do lodówki. Pokruszoną bezą posypać ciasto. Podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować