PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874biszkopt z masą kokosowąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/78/7bfe26c6d28cf6c48a7d9218bb54768e13196387.jpeg19841488http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkopt-z-masa-kokosowa
5 jajek
1 łyżka oleju
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
½ łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Masa:
2 czerstwe bułki
100 g wiórków kokosowych
3 szklanki mleka
1 opakowanie cukru waniliowego
½ szklanki cukru
kostka masła
½ kostki margaryny
dżem porzeczkowy
Sposób przygotowania przepisu:
biszkopt z masą kokosową
1.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno z 1 szklanką cukru na sztywną pianę.
Dodawać po jednym żółtku, następnie wsypać obie maki z proszkiem do pieczenia, wlać olej oraz 1 łyżkę gorącej wody.
Delikatnie wymieszać i przelać do formy.Piec ok.35 minut w temp.180 stopni.
Czerstwe bułki zalać 2 szklankami zimnego mleka i odstawić, aby zmiękły, po czym rozdrobnić widelcem bez odciskania płynu.
Szklankę mleka zagotować z ½ szklanki cukru,dodać przygotowane bułki oraz wiórki kokosowe i gotować przez 5 minut, cały czas mieszając.
Masło oraz margarynę utrzeć na puch i ,nie przerywając mieszania dodawać po 1 łyżce wystudzonej masy kokosowej oraz cukier waniliowy.
Wystudzony biszkopt przekroić na dwa placki.
Jeden blat posmarować dżemem porzeczkowym i wyłożyć połowę masy, po czym przykryć drugim plackiem i posmarować resztą kremu.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze