BISZKOPT CZEKOLADOWY NA BUDYNIACH

4.47 (202 ocen)

pyszny mocno czekoladowy biszkopt, doskonały na tort

Składniki:

  • 5 jajek
    3/4 szkl. cukru
    1/2 szkl. mąki pszennej
    2 budynie czekoladowe bez cukru
    1 płaska łyżka proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.47 (202 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Biszkopt czekoladowy na budyniach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier a następnie żółtka. Na samym końcu dodajemy resztę połączonych suchych składników. Przelewamy do wysmarowanej formy ( u mnie o średnicy 24 cm). Pieczemy ok. 30 min. w 180 stopniach. Na drugi dzień kroimy na placki, mi wyszły z tej porcji 3 serca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować