Babka na budyniach.

4.46 (164 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam piec tą babke ,ponieważ jest ulubionym ciastem mojego męża.Serdecznie polecam ten przepis osobą na diecie bezglutenowej.Mój mąż zalicza się do tych osób.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 budynie śmietankowe bez cukru
    2 łyżki mąki
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki oleju
    1 łyżka octu
    cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.46 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka na budyniach. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem.Wszystkie sypkie sładniki połączyć i przesiać.Następnie wsypać do ubitych jajek.Potem dodajemy olej a na koniec ocet.Oczywiście cały czas ubijamy mikserem.Pieczemy od 35-45minut w 180 stopniach.Babka jest bardzo pyszna i pulchna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować