biszkopt na budyniach

4.35 (166 ocen)

tak ,puszystego biszkoptu jeszcze nie widzialam, choc brak wiekszej ilosci maki moze dziwic to naprawde ten przepis jest godny polecenia.

Składniki:

  • 6 jaj
    szklanka cukru
    pol lyzeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    1 lyzka maki pszennej
    3 budynie,jesli chcemy jasny to waniliowy ,jesli ciemny to czekoladowy
Wystaw ocenę:

4.35 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt na budyniach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. bialka ubijamy na sztywno piane,stopniowo dodajac cukier, nastepnie wbijamy zoltka i jeszcze chwile miksujemy na najmniejszych obrotach miksera.make i proszek do pieczenia mieszamy z budyniami, dodajemy do masy,mieszamy wszystko lyzko na gladko mase.ciasto wylewamy do wylozonej papierem do pieczenia tortownicy czy tez podluznej brytfanki.pieczemy 40min.w 160 stopniach C.

Porady

sposobu postepowania nalezy sie scisle trzymac aby uzyskac wspanialy puszysty biszkopt. sposob przelozenia jest dowolny .nie otwierac piekarnika podczas pieczenia bo opadnie biszkopt.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować