BISZKOPT

  • wyświetlono: 1392 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

dobry przepis na udany biszkopt

ELA 123

Składniki

6 jaj
1 szkl mąki ziemniaczanej
1/2 szkl mąki krupczatki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl. cukru
1 łyżka octu

Sposób przygotowania przepisu:

BISZKOPT

  • 1. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, masa powinna być sztywna i lśniąca.
  • 2. Żółtka ocet i proszek do pieczenia wymieszać w innej misce i dodać do ubitej piany.
  • 3. na koniec wsypać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać. wylać na średniej wielkości tortownicę 26 cm
  • biszkopt4. piec 30-40 min w temp.170-180 st.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

image-0gj1q3s

Dodane przez: paolineczka

Biszkopt migdałowy

Biszkopt o wyrazistym smaku migdałów.

image-13ilqi5

Dodane przez: izaa_a

biszkopt czekoladowy

biszkopt czekoladowy z roztopioną...

Biszkopt

Dodane przez: anaid123

Idealny biszkopt

Super biszkopt który zawsze się...

biszkopt zebra

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Biszkopt zebra

Dwukolorowy biszkopt na pewno zaskoczy...

Niezawodny biszkopt kakaowy

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Niezawodny biszkopt kakaowy

Mój sposób na idealny biszkopt?...

biszkopt na budyniach

Dodane przez: carozjustyna

biszkopt na budyniach

tak ,puszystego biszkoptu jeszcze...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE