BISZKOPT

4.5 (185 ocen)

dobry przepis na udany biszkopt

Składniki:

  • 6 jaj
    1 szkl mąki ziemniaczanej
    1/2 szkl mąki krupczatki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szkl. cukru
    1 łyżka octu
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, masa powinna być sztywna i lśniąca.
  • 2. Żółtka ocet i proszek do pieczenia wymieszać w innej misce i dodać do ubitej piany.
  • 3. na koniec wsypać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać. wylać na średniej wielkości tortownicę 26 cm
  • biszkopt 4. piec 30-40 min w temp.170-180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować