Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ok 30 min. w tym czasie foremki do rurek posmarować masłem.
2.Następnie ciasto rozwałkować cienko na ok. 1mm. wykrajać długie paski o szerokości 1,5cm. paski ciasta nawijać na foremkach od węższej do szerszej części tak aby boki pasków nachodziły na siebie. Rurki posmarować odrobiną wody i obtoczyć w cukrze pozostawiając jeden bok czysty gdyż na nim będzie leżeć.
3.Rurki w cukrze układać na blaszce piec ok 15 min w 200st. pieczenie należy kontrolować ponieważ rurki mogą się przypalić.
4.RURKI NADZIEWAĆ KREMEM LUB BITĄ ŚMIETANĄ,
5.KREM: Zagotować 2 szkl. mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałą szklankę mleka zmiksować z jajkami i mąką pszenną i ziemniaczaną, po czym wlać do gorącego mleka. ugotować budyń energicznie mieszając. Po ugotowaniu ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu . Jak masa będzie gotowa upieczone i ostudzone rurki nadziewać kremem.
Komentarze