Biszkopt.

4.99 (147 ocen)

  • 40 min

Według tego przepisu biszkopt zawsze się udaje,wychodzi równiutki i puszysty.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 jajka
    pół szklanki cukru
    pół szklanki mąki pszennej
    pół szklanki mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.99 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Jajko

Biszkopt. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek.
  • 2. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę,następnie wsypujemy cukier i ubijamy aż całkowicie się rozpuści.
  • 3. Dodajemy żółtka i ubijamy.
  • 4. Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia,dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.
  • 5. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 25 cm,wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
  • Biszkopt gotowy. 6. Upieczony biszkopt wyjmujemy z formy i zdejmujemy papier.

Porady

Tak upieczony biszkopt przekładamy dowolnym kremem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować