Bezglutenowe brownie z figami

0 (0 ocen)

Wersja dietetycznego i zdrowego brownie, którego bazą jest kasza gryczana. Jest mocno czekoladowe, zbite i słodkie, ale bez mąki, masła i przetworzonego cukru.. Dodatkowo ciasto jest bezglutenowe i łatwe w przygotowaniu. Smak? Rewelacyjny!

Składniki:

  • Składniki:
    -3/4 szklanki kaszy gryczanej niepalonej
    -2 łyżki płatków migdałów
    -10 fig
    -pół szklanki mleka roślinnego (u mnie kokosowe)
    -50ml rozpuszczonego i ostudzonego oleju kokosowego
    -pół szklanki karobu/kakao
    -5 łyżek ksylitolu/erytrolu
    -3 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bezglutenowe brownie z figami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -kaszę gryczaną gotujemy do miękkości i studzimy
    -figi namaczamy w wodzie na kilka godzin. Następnie odlewamy wodę i drobno kroimy
    -kaszę, jajka, część fig, kakao, słodzik, olej oraz mleko blendujemy na gęsty krem. Na koniec dodajemy resztę pokrojonych fig i mieszamy
    -podłóżną blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy masę. Całość posypujemy migdałami
    -rozgrzewamy piekarnik do 180C i pieczemy około 45minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować