Bezchlebowa kanapka ze smażonym schabem

5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kolejna propozycja na niby kanapkę bez dodatku pieczywa. W rzeczywistości jest to sałatka ze smażonym schabem w formie rolowanej kanapki.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na każdą porcję:
    usmażony plaster schabu, może być również kotlet schabowy
    3-4 duże liście sałaty
    4 plastry żółtego sera
    kilka cienkich plasterków czerwonej cebuli
    rzodkiewka
    mały ogórek gruntowy
    majonez lub ulubiony sos np. czosnkowy
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Bezchlebowa kanapka ze smażonym schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolls 1. Na foli spożywczej układamy liście sałaty, na środku rozkładamy plastry żółtego sera, cebulę, cienko pokrojonego ogórka, plasterki rzodkiewki i pokrojony w plasterki, jeszcze ciepły schab. Ciasno zwijamy i owijamy folią oraz papierem kanapkowym.
    Kroimy ostrym nożem na pół. Podajemy z ulubionym sosem - ja podałam z majonezem. Świetnie pasuje również sos jogurtowo-ziołowy lub czosnkowy. Tak przygotowana sałatka świetnie sprawdzi się w pracy, szkole lub imprezy plenerowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata masłowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować