Zapraszam na szybki,lekki pomysł na niedzielny obiad. Smacznie i do syta. Polecam:)
45 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
30 g szpinaku
95 g cukinii
1 lodyga selera
1 kotlet schabowy bez kości i tłuszczu
1 jajko
10 g otrąb pszennych
Sól,pieprz do smaku
Po 1/4 łyżeczki słodkiej papryki,czosnku mielonego i ziół prowansalskich
Zielone babeczki ze schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak poszatkować. Cukinie wydrązyć z nasion i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Seler drobniutko posiekać.
Umyty i osuszony kotlet posiekać nożem. Dodać do warzyw. Wbić jajko,dodać otręby oraz przyprawy. Wymieszać całość dokładnie.
2.Foremki silikonowe do muffinek wypełnić masa miesno-warzywną ( po 65 g surowej masy). Piekarnik rozgrzać do 200 st i wstawić babeczki. Piec 25 minut. Wyjąć z piekarnika i przed podaniem wyjąć z foremek.
Smacznego!
Komentarze