Zielone babeczki ze schabem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na szybki,lekki pomysł na niedzielny obiad. Smacznie i do syta. Polecam:)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 g szpinaku
    95 g cukinii
    1 lodyga selera
    1 kotlet schabowy bez kości i tłuszczu
    1 jajko
    10 g otrąb pszennych
    Sól,pieprz do smaku
    Po 1/4 łyżeczki słodkiej papryki,czosnku mielonego i ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zielone babeczki ze schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak poszatkować. Cukinie wydrązyć z nasion i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Seler drobniutko posiekać.
    Umyty i osuszony kotlet posiekać nożem. Dodać do warzyw. Wbić jajko,dodać otręby oraz przyprawy. Wymieszać całość dokładnie.
  • 2. Foremki silikonowe do muffinek wypełnić masa miesno-warzywną ( po 65 g surowej masy). Piekarnik rozgrzać do 200 st i wstawić babeczki. Piec 25 minut. Wyjąć z piekarnika i przed podaniem wyjąć z foremek.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować