Batony owsiane

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne, domowe batony z dodatkiem płatków owsianych.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    ½ szklanki płatków osianych
    ½ szklanki siekanych orzechów laskowych
    1/3 szklanki płatków migdałów
    ½ szklanki siekanych orzechów ziemnych
    50 g siekanej ciemnej czekolady
    1 łyżka roztopionego masła
    3 łyżki miodu
    Uwaga: szklanka 200 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Batony owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieszczam w misce i mieszam łyżką do delikatnego połączenia się składników. Miód i masło muszą „oblepić” pozostałe składniki.
    Blaszkę 15x30cm wykładam papierem do pieczenia, wsypuję masę i dokładnie ją rozprowadzam i ugniatam tak, aby tworzyła równą i zwartą powierzchnię wysoką na około 1 cm (najlepiej wilgotną ręką).
    Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piekę batony przez 30-35 minut, aż się zarumienią. Następnie wyciągam blaszkę z piekarnika, przykrywam papierem do pieczenia i obciążam (wykorzystałam do tego wąską deseczkę, na której ustawiłam dwa duże słoiki z wodą).
    Kiedy batony całkowicie wystygną, wyciągam je z blaszki, ściągam papier do pieczenia i odkładam na kratkę. Moje batony schły jeszcze kilka godzin na blaszce, a następnie przycięłam je w paski.
    Batony owsiane gotowe, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Miód Orzechy Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (193 ocen)

image-1mpv7p9

To może cię zainteresować