Batony owsiane bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 60 min

Batony są bez dodatku cukru, mąki i innych niepotrzebnych składników są dowodem na to, że zdrowe przekąski również mogą smakować wyśmienicie.

  • 60 min

Składniki:

  • - 2 szklanki płatków owsianych
    - 130g masła orzechowego
    - 6 łyżek ziaren słonecznika
    - 4 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego
    - 2-3 czubate łyżeczki miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Batony owsiane bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wsypać do miski płatki owsiane, słonecznik i siemię dodać miód i masło, wymieszać. W zależności od rodzaju użytego masła, można dodać go więcej jeśli masa podczas wyrabiania jest krucha i mało klejąca. Następnie wykładamy masę na blaszkę keksówkę wyłożoną folią aluminiową lub papierem do pieczenia, przykrywamy drugim kawałekiem folii i przyciskamy czymś ciężkim może to być słoik lub puszka, odstawiamy na kilka godzin do lodówki, po wyjęciu kroimy ostrym zwilżonym wodą nożem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować