Czekoladowe batony gryczano-owsiane

0 (0 ocen)

Z braku czas na przygotowanie czegoś słodkiego dla rodziny postanowiłam przyrządzić taki batoniki z czekolady i zbóż eksponowanych. Szybko się je przyrządza a smakują wyśmienicie, polecam.

Składniki:

  • 100 gram gorzkiej czekolady
    100 gram mlecznej czekolady
    200 gram masła
    3/4 szklanki mleka w proszku
    80 gram gryki ekspandowanej
    100 gram owsa ekspandowanego
    Dodatkowo:
    Folia spożywcza
    Forma 25x40
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony Przekąski

Czekoladowe batony gryczano-owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, przekładamy do rondla, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, zdejmujemy z ognia, dodajemy masło, mieszamy do momentu aż masło się rozpuści. Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku i mieszamy, wsypujemy grykę oraz owies i dokładnie mieszamy. Formę wykładamy folią spożywczą i przekładamy masę, wyrównujemy łyżką, wstawiamy do lodówki. Zastygniętą masę kroimy na mniejsze kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować