Bataty (ziemniaki) po chłopsku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smakowite ziemniaki z dodatkiem cebuli i kiełbaski. Duża ilość przypraw dodaje fajnej pikantności daniu.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży batat,
    1 duża cebula,
    150 g swojskiej cienkiej kiełbasy,
    sól i pieprz do smaku,
    szczypta chili,
    1 płaska łyżeczka słodkiej paryki,
    1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich,
    1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego,
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bataty (ziemniaki) po chłopsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bataty obieramy i kroimy w kostkę ( mniej wiecej 2x2 cm). Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kiełbaskę kroimy w półplasterki. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
  • 2. Ziemniaki i cebulę wrzucamy na rozgrzamy olej, i smażymy na średnim ogniu. Mieszamy od czasu do czasu.
  • 3. Gdy warzywa będą już miękkie, dodajemy kiełbaskę, przyprawy i zioła.

    Smażymy jeszcze około 3-4 minuty.

    Smacznego ;)

Porady

Jeżeli lubimy dania łagodne możemy pominąć chilli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bataty (słodkie ziemniaki) Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować