Barszcz wołyński

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Barszcz ukraiński ma 39 odmian. Tym razem proponujemy barszcz wołyński.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 500 g mięsa wołowego ( u mnie szponder)
    500 g małych buraków
    1 szklanka namoczonej i ugotowanej fasoli
    1 pęczek włoszczyzny
    ćwiartka kapusty włoskiej
    4 ziemniaki
    sól
    pieprz
    listek laurowy
    pół szklanki gęstej kwaśnej śmietany
    zielenina
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz wołyński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Barszcz wołyński 1. Mięso ugotowałem poprzedniego dnia, po wyjęciu oddzieliłem je od kości. Mięso pokroiłem w kostkę. Do wywaru, w którym gotowało się mięso włożyłem poszatkowaną kapustę, obraną i pokrojoną włoszczyznę oraz obrane i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Gotowałem do miękkości warzyw. Następnie dodałem ugotowaną fasolę razem z częścią wywaru, ugotowane i obrane buraki ( pokrojone w paski ). Wrzuciłem świeże listki laurowe (mogą być suszone ), gotowałem jeszcze kilka minut. Zdjąłem z ognia, dodałem zahartowaną śmietanę , wrzuciłem zieleninę i pokrojone mięso. Zupa najlepiej smakuje podgrzewana , a zwłaszcza następnego dnia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować