Barszcz czerwony z fasolą

4.5 (165 ocen)

pyszne

Składniki:

  • 5 buraczków
    marchewka, pietruszka, kawałek pora i selera
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz, majeranek, cukier, łyżeczka octu (lub sok z cytryny lub kwasek cytrynowy), ziele angielskie, liście laurowe
    fasola jaś
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz czerwony z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namaczamy na noc w wodzie. Na następny dzień gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania solimy.
    Buraczki i warzywa obieramy. Wkładamy do wody i gotujemy do miękkości. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gdy warzywa będą miękkie wyciągamy z wody. Doprawiamy majerankiem, solą, pieprzem, cukrem i octem. Zostawiamy na pół godziny bez gotowania. Barszcz uzyska ładny kolor.
    Podajemy gorący z fasolą. Możemy zabielić śmietanką. Posypujemy koperkiem.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować