BANANOWIEC

4.5 (167 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis pochodzi z książki którą dostałam kilka lat temu w prezencie ślubnym. Chętnie i często korzystamy.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 paczki herbatników
    4 banany
    1 kostka masła
    1/2 szklanki cukru pudru
    2 żółtka
    1 szklanka mleka
    2 galaretki cytrynowe
    mleko do polania herbatników
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Galaretki

Bananowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki przygotować w dwóch osobnych szklankach z połowy ilości wody podanej na opakowaniu.
    Miękkie masło utrzeć z pudrem na puch, dodać żółtka i roztarte banany.
    Na koniec wlać jedną wystudzoną galaretkę.
    Herbatniki namoczyć w letnim mleku, ułożyć w blaszce.
    Na herbatniki wylać ciasto bananowe.
    Ciasto lekko schłodzić , potem zalać galaretką.
    Gotowe ciasto wstawić do lodówki aby galaretka stężała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Galaretka Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Mrożenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować