1.Dwie galaretki rozpuścić w 500ml gorącej wody, odstawić do ostudzenia.
2.Czekoladowe płatki rozkruszyć, połączyć z miękkim masłem. A następnie masą wylepić dno tortownicy
3.Trzy banany obrać ze skórki i zmiksować na jednolitą masę ( najlepiej blenderem). Dodać ostudzone galaretki i zmiksować z bananami na najwyższych obrotach miksera. Bananową masę wlać do tortownicy
4.Kolejne dwie galaretki rozpuścić w 700ml wody odstawić do ostygnięcia. Pozostałe dwa banany, obrać ze skórki, pokroić w plasterki i wyłożyć je na bananową masę. Na koniec na ciasto wylać mocno tężejącą galaretkę i wstawić deser do lodówki na minimum 3 godziny. .
Porady
Ciasto można udekorować bitą śmietaną
tortownicę można też wyłożyć herbatnikami
Komentarze