Babka pianka

5 (187 ocen)

  • 60 min

Pyszna babka z białek, delikatna i rozpływająca sie w ustach:)

  • 60 min

Składniki:

  • 4 białka
    1/2 szkl. cukru
    1 szkl. mąki
    1/2 szkl. mąki ziemniaczanej lub kisiel cytrynowy
    łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 kostki margaryny
    poł szklanki bakali (owoce kandyzowane)
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier. Do ubitej piany dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, rozpuszczoną margarynę i bakalie. Wylać do formy wyłożonej papierem. Piec przez 45 min w temp 190 stopni. Można polać lukrem lub posypać pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować