Placek Jagodowa tęcza

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

pyszne ciasto z owocami, idealne na cieple dni.

  • 60 min

Składniki:

  • biszkopt z 4 jajek
    I
    1 słoik kompotu jagód (1/2 litra)
    3 galaretki( dowolne)
    2 łyzeczki żelatyny

    II
    1 jogurt naturalny 400 ml
    3 łyżeczki żelatyny
    3/4 szkl. cukru pudru
    1 śmietana 30% (330ml)

    III
    1 śmietana 30 % ( 330ml)
    2łyżeczki żelatyny
    cukier do smaku
    1/3 szkl. szkl. wody przegotowanej
    starta czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placek jagodowa tęcza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody odcedzić od soku. Sok wlac do garnuszka , soku musi być 0,75 jeżeli nie jest pełen uzupełnić wodą. Nastepnie zagotować 1/2 l wody i rozmieszać galaretki z żelatyną, wystudzić, Gdy zacznie gęstnieć wylać na biszkopt. Natępnie ubić 330ml śmietany, dodać jogurt wymieszany z cukrem pudrem i żelatyną namoczoną w wodzie i rozpuszczoną. Dodać kilka odłożonych jagód z kompotu i delikatnie wymieszać, wylać na masę jagodową. Pozostała żelatynę namoczyć w wodzie. Śmiętanę ubić z cukrem pudrem i wymieszać z rozpuszczoną zelatyną. Wylac na maske jogurtową, posypać startą czekoladą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_06-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować