60 dag miesa mieloneho
40-50 dag pieczarek
1 cebula
2 łyzki koncentratu pomidorowego
sos do spagethi
30 dag makaronu
15 dag sera zółtego
olej
bazylia, zioła prowansalskie
Mięsna zapiekanka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulke pokroić w kostkę, zeszklić na oleju dodać mięso mielone. Pieczarki pokroic w połksięzyce i podsmazyć na maśle lub oleju. Połączyć z mięsem. Rozmieszać sos do spagethi w ok 800ml ciepłej wody, dodać przecier, zioła i doprawić do smaku. Sos dodać do mięsa i pieczarek. Makaron ugotować. Naczynie posmarować masłem. Ułożyc makaron, sos z mięsem i pieczarkami posypać serem, kolejna warstwa tak samo, makaron sos z mięsem i pieczarkami i ser. Piecz 30 min w 200 st.
Komentarze