Ciasto imprezowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i bić dalej. Gdy masa jest sztywna dodać reszte skladniki: mak i kokosy. Piec w temp 180 st przez 15 min
2. ! szklanke mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, szklanke mleka oraz budynie zmiksować i wlać do gotującego mleka, ostudzić. Utrzeć z margaryną i jednym kieliszkiem wódki. Wylać na wystudzony spód
3. Śmietane ubić z wystudzoną tężejącą sie galaretką, dodać cukier i rozpuszczoną żelatyną.Wylać na krem.
Herbatniki typu Petitki maczać w wódce kłaść na ptasie pleczko.
4. polewa: śmietanke podgrzewać w garnuszku, włożyć obie czekolady, rozpuscić. Wystudzić, polać herbatniki.
Komentarze