BABKA PIANKA

4.5 (190 ocen)

Kiedy zostanie mi białek tak jak z szarlotki wtedy robię babkę

Składniki:

  • 4 bialka
    3/4 szk cukru
    1,5 szk mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    0,5 kostki margaryny
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.Pianę połączyć delikatnie z mąką i proszkiem, dodać roztopioną margarynę.Przygotować foremkę o wym.11x22 cm. i piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Porady

Można dodać bakalię lub zrobić kolorową do polowy ciasta dodać kakao.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować