BOGRACZ Z MAKARONEM

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

PRZEPIS ZNALEZIONY NA INTERNECIE WYPRÓBOWAŁAM JEST DOBRY. POLECAM.

  • 1 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa ja dałam Szynkę można też dać karkówkę, łopatkę
    1 cebula
    2 papryki
    500 g pieczarek
    3 ząbki czosnku
    150 g makaronu typu kolanka
    1 litr wody
    1 puszka pomidorów
    1 słoiczek przecieru tak 100g
    sól, pieprz, orygano, bazylia, tymianek, słodka papryka, troszkę ostrej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bogracz z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, myjemy i siekamy.
    Cebulę kroimy w kostkę.
    3 ząbki czosnku siekamy drobno.
  • 2. 2 papryki umyte i pozbawione gniazd nasiennych kroimy w kosteczkę.

    Mięso kroimy w kostkę.
  • 3. Na dnie większego garnka rozgrzewamy oliwę.
    Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso, solimy.
    Sypiemy sporo słodkiej papryki i troszkę ostrej i smażymy około 5 minut.
    W międzyczasie sypiemy bazylią i tymiankiem. smażymy jeszcze 2 min.
  • 4. Następnie dodajemy cebulę, znów chwilę smażymy,
    potem dodajemy czosnek, mieszamy i wrzucamy pieczarki, paprykę,
    Solimy, sypiemy orygano, pieprzem smażymy.
    Dodajemy pomidory z puszki i przecier.
  • 5. Następnie nastawiamy wodę na makaron. Wodę na makaron solimy 1 łyżką wody.
    Wrzucamy makaron na wrzątek i gotujemy go al dente.
    Ugotowany odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
    Makaron odkładamy na chwilę na bok.
  • 6. Do zupy wlewamy 1 litr wody. Dodajemy 3 liście laurowe, 6 kulek ziela angielskiego, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut.

    Na koniec wrzucamy ugotowany makaron, mieszamy i gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować