Babka budyniowa ze śmietaną

5 (194 ocen)

Babka nie wymaga zbyt wiele zachodu, jest puszysta, miękka i dosłownie rozpływa się w ustach;) i zachwyca swym złocistym kolorem...

Składniki:

  • 5 jajek,
    szkl. śmietany 30%,
    szkl. mąki,
    3 budynie waniliowe bez cukru (każdy po 40g),
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    1 i 1/3 szkl. cukru.
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka budyniowa ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać na przemian budyń z mąką zmieszaną z proszkiem, dolewając śmietankę. Na koniec dodać ubite białka. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec 45 min w temp. 175st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować