Babka budyniowa

4.44 (152 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ta babka jest wyjątkowo puszysta i bardzo prosta w przygotowaniu, nie może się nie udać :)Dzieci ją uwielbiają !

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    1 szk cukru drobnego
    1 op. cukru wanilinowego
    1 szk mąki torowej
    1 op. budyniu waniliowego
    3/4 szk oleju ( kujawski)
    2, 5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.44 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka budyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy stopniowo mąkę, olej, cukier wanilinowy, budyń oraz proszek.
    Jeśli mamy ochotę możemy dodać do mniejszej części ciasta kakao.
    Hania Bernat, konsultant w Oriflame, Puck, praca w Oriflame

Porady

Jajka lepiej będą się ubijały jeśli będą miały temperaturę pokojową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować