Babka budyniowa o smaku śmietankowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na babkę budyniową o smaku śmietankowym. Pyszna i szybka w przygotowaniu, zawsze się udaje. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    1 szklanka mąki pszennej
    2 budynie w proszku o smaku waniliowym ( każdy na 0,5 l )
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    keksówka 10 x 26
    papier do pieczenia
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Babka budyniowa o smaku śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo cukier a później żółtka. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i proszek budyniowy, mieszamy do połączenia się składników. Na końcu wlewamy olej i ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni i pieczemy 50 - 60 minut do ,, suchego patyczka ".
    Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować