Babka budyniowa o smaku śmietankowym

4.48 (189 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na babkę budyniową o smaku śmietankowym. Pyszna i szybka w przygotowaniu, zawsze się udaje. Polecam.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    1 szklanka mąki pszennej
    2 budynie w proszku o smaku waniliowym ( każdy na 0,5 l )
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    keksówka 10 x 26
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.48 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Budynie Jajko

Babka budyniowa o smaku śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka budyniowa o smaku śmietankowym 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo cukier a później żółtka. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i proszek budyniowy, mieszamy do połączenia się składników. Na końcu wlewamy olej i ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni i pieczemy 50 - 60 minut do ,, suchego patyczka ".
    Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Jajka Mąka Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować