Babeczki z podwójną niespodzianką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zaletą takich babeczek jest to,że do środka można włożyć jakiekolwiek małe owoce- mogą być maliny,barówki,jagody czy porzeczki. Dzięki temu za każdym razem będą smakować inaczej,serdecznie polecam:)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g herbatników
    80 g oleju kokosowego
    2-3 łyżki śmietany 30%
    1 łyżka miodu
    1 puszka czerwonej fasoli
    20 g kakao
    100 g cukru
    70 g mąki
    50 ml oleju rzepakowego
    2 jajka
    3 łyżki mleko
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki cynamonu
    10 sztuk czereśni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Muffinki z owocami Herbaty

Babeczki z podwójną niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie umyć, osuszyć i pozbawić pestek, ale bez rozcinania owocu. Lekko ścisnąć owoc i wyłuskać pestkę. Herbatniki zmiksować. Dodać olej kokosowy oraz miód. Wymieszać. Gdy masa „nie klei” się to stopniowo dodawać śmietanę i badać kleistość masy. Gdy to nastąpi nabrać odrobinę masy uformować placuszek i ułożyć czereśnię.
  • czereśnie z herbatnikami 2. Oblepić ją masą herbatnikową, uformować kuleczkę. Wstawić do lodówki na około 20 minut.
  • fasola 3. Fasolę przepłukać na sicie. Przełożyć od pojemnika blendera wraz z jajkami i olejem. Zmiksować na gładko.
  • suche składniki 4. Do miski przełożyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i cynamon. Wymieszać. Dodać fasolę i mleko i całość wymieszać.
  • kulki 5. Silikonowe foremki do muffinek wyłożyć papilotkami. Ułożyć na środku kulkę herbatnikową z czereśnią i zalać ciastem kakaowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około 20-25 minut do suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Herbatniki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować