Babeczki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać przez sitko i dodać do miski, następnie dodać cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, kilka kropel zapachu rumowego i wymieszać łyżką (nie mikserem).
2.Jajka sparzyć a następnie wbić je do miski z napisanymi wyżej składnikami, dodać mleko, jogurt naturalny, 2/3 szklanki oleju i dokładnie wymieszać.
3.Czekolady pokruszyć na małe kawałki i dodać do masy, wymieszać łyżką.
Foremki do muffinek (nie papilotki) posmarować margaryną i posypać bułką tartą.
4.Do posmarowanych foremek wlać po 2 łyżki masy (uważać aby nie wlać za dużo ponieważ babeczki mogą nam wykipieć w piekarniku).
5.Na początek muffinki piec w temperaturze 145 stopni przez 15 minut, stopniowo zwiększać temperaturę na 160/170 stopni. Piec 45 minut aż do uzyskania suchego patyczka.
6.Wyjąć babeczki z foremek a jak ostygną przełożyć do ozdobnych papilotek.
SMACZNEGO
Komentarze