Babeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem i szpinakiem

4.2 (10 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 min
  • Dla 1 osoby

To idealna przekąska. Babeczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 opakowania ciasta francuskiego
    2 piersi z kurczaka
    200g mrożonego szpinaku, pociętego
    1 cebula
    200g mrożonej mieszanki warzywnej
    Natka pietruszki
    Masło
    200g śmietany
    Sól, pieprz
    Żółty ser
Wystaw ocenę:

4.2 (10 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Babeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki.
    Cebulę oczyścić, pokroić w kostkę.
    2-3 łyżki masła rozgrzać na patelni, dodać mięso, podsmażyć kilka minut. Dodać cebulę, po chwili dołożyć mrożone warzywa i szpinak, smażyć 5-7minut pod przykryciem, po czym wymieszać. Całość smażyć, do momentu aż warzywa zmiękną. Śmietanę doprawić sola i pieprzem. Całość dodać do farszu. Dokładnie wymieszać i odstawić.
    Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na kwadraty (wraz z papierem) o boku około 8cm. Wyłożyć nimi formy do muffinek. Babeczki wypełnić farszem. . Na środek każdej babeczki można dać odrobinę startego żółtego sera. Rogi kwadratów złożyć do środka.
    Babeczki piec 20-25minut w temperaturze 200st. na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Ciasto francuskie Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować