To idealna przekąska. Babeczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno.
1 min
Dla 1 osoby
Składniki:
1 opakowania ciasta francuskiego
2 piersi z kurczaka
200g mrożonego szpinaku, pociętego
1 cebula
200g mrożonej mieszanki warzywnej
Natka pietruszki
Masło
200g śmietany
Sól, pieprz
Żółty ser
Babeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki.
Cebulę oczyścić, pokroić w kostkę.
2-3 łyżki masła rozgrzać na patelni, dodać mięso, podsmażyć kilka minut. Dodać cebulę, po chwili dołożyć mrożone warzywa i szpinak, smażyć 5-7minut pod przykryciem, po czym wymieszać. Całość smażyć, do momentu aż warzywa zmiękną. Śmietanę doprawić sola i pieprzem. Całość dodać do farszu. Dokładnie wymieszać i odstawić.
Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na kwadraty (wraz z papierem) o boku około 8cm. Wyłożyć nimi formy do muffinek. Babeczki wypełnić farszem. . Na środek każdej babeczki można dać odrobinę startego żółtego sera. Rogi kwadratów złożyć do środka.
Babeczki piec 20-25minut w temperaturze 200st. na złoty kolor.
Komentarze