Babeczki po francusku z owocami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybkie,proste,smaczne i bardzo dekoracyjne:)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego ( nie mrożonego)
    1 łyżka masła
    110 g serka mascarpone
    200 g śmietany 30%
    1 śmietan-fix
    6 łyżczek cukru
    masa śmietanowa malinowa
    1 kiwi
    1/2 nektarynki
    6 czereśni
    12 winogron
    5-6 podłużnych biszkoptów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Wina

Babeczki po francusku z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciastem wylepić foremki 1. Ciasto rozwinąć na płasko i foremką do tartaletki wyciąć 6 kółek lub więcej w zależności jak duże są foremki do tartaletki. Każdą foremkę nasmarować delikatnie masłem i wylepić krążkiem ciasta.
  • 2. Wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika i piec około 13-15 minut. Wyjąć z piekarnika,ostudzić i wyjąć z foremek.
  • serek wymieszać z masą serową 3. Do miski przełożyć mascarpone,dodać 3 łyżeczki cukru oraz połowę proszku masy serowej. Dobrze wymieszać za pomocą miksera.
  • serek wymieszać z bitą śmietaną 4. Do drugiej miski wlać śmietanę dodać cukier i zagęstniki i ubić na sztywno. Do ubitej śmietany dodać proszek masy śmietanowej i delikatnie mikserem wymieszać. Następnie śmietanę wymieszać z serkiem.
  • masę wycisnąć na ciastko 5. Przełożyć do szprycy i wycisnąć na każdym ciastku krem. Ułożyć po plasterku kiwi i połówki winogrona i czereśni pozbawionych pestek. Dodać pokrojone kawałki nektarynki. Gdy zostanie krem wycisnąć go na biszkopty i ułożyć połówki winogrona. Na 15-30 minut odstawić do lodówki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Czereśnie Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować