Babeczki po francusku z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto rozwinąć na płasko i foremką do tartaletki wyciąć 6 kółek lub więcej w zależności jak duże są foremki do tartaletki. Każdą foremkę nasmarować delikatnie masłem i wylepić krążkiem ciasta.
2.Wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika i piec około 13-15 minut. Wyjąć z piekarnika,ostudzić i wyjąć z foremek.
3. Do miski przełożyć mascarpone,dodać 3 łyżeczki cukru oraz połowę proszku masy serowej. Dobrze wymieszać za pomocą miksera.
4.Do drugiej miski wlać śmietanę dodać cukier i zagęstniki i ubić na sztywno. Do ubitej śmietany dodać proszek masy śmietanowej i delikatnie mikserem wymieszać. Następnie śmietanę wymieszać z serkiem.
5.Przełożyć do szprycy i wycisnąć na każdym ciastku krem. Ułożyć po plasterku kiwi i połówki winogrona i czereśni pozbawionych pestek. Dodać pokrojone kawałki nektarynki. Gdy zostanie krem wycisnąć go na biszkopty i ułożyć połówki winogrona. Na 15-30 minut odstawić do lodówki. Smacznego!
Komentarze