Awokado z tuńczykiem - sałatka

4.5 (159 ocen)

Awokado z tuńczykiem - sałatka.

Składniki:

  • 1 awokado
    0,5 puszki tuńczyk w oleju
    1 jajko
    1 łyżka posiekany szczypior
    3 liście sałaty lodowej
    0,5 cytryna
    8 zielonych oliwek
    1 łyżka majonez
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Awokado z tuńczykiem - sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado, przekroić na połowę, miąższ wyjąć łyżeczką, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny.
    Tuńczyka osączyć z oleju, wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem, dodać do awokado.
    Jajko ugotować i posiekać, liście sałaty lodowej, pokroić w drobną kostkę, oliwki przekroić na połowę i również dodać do przygotowanej sałatki. Na koniec dodać 1 łyżkę majonezu, doprawić solą i pieprzem. Całość delikatnie wymieszać, nałożyć do wydrążonych " miseczek" z awokado.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować