Sałatka z tuńczykiem i awokado

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Treściwa sałatka z tuńczykiem, awokado oraz innymi warzywami. Zapakowana do słoiczka będzie świetnym pomysłem na lunch do pracy.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie miksu sałat (np. z sałatą lodową),

    1 dojrzałe awokado,

    średniej wielkości pomidor,

    3-4 ogórki gruntowe,

    pół pęczka natki pietruszki,

    tuńczyk w oleju - 1 puszka,

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczykiem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidora, ogórka, awokado kroimy w większą kostkę. Natkę pietruszki siekamy.

    Dodajemy do miksu sałat wraz z tuńczykiem (ja nie odsączałam z zalewy). Mieszamy wszystko razem. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować