andruty z masą o smaku Malaga

4.5 (194 ocen)

Andruty z masą kawową z kakao i mocno wyczuwalną nutą Malagi.

Składniki:

  • paczka andrutów

    MASA:
    15 dag herbatników
    3 łyżki kawy rozpuszczalnej
    łyżka ciemnego kakao
    3-4 łyżki Malagi
    20 dag cukru pudru (można dać mniej lub więcej, zależy jak bardzo słodkie lubimy)
    250 g masła
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Andruty z masą o smaku malaga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki rozkruszamy. Najlepiej wsypać je do woreczka strunowego, następnie rozgnieść wałkiem.
  • 2. Masło ucieramy mikserem na puszystą masę. Dodajemy cukier. Następnie wlewamy alkohol. Do masy wsypujemy herbatniki wymieszane z kawą i kakao. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Jeśli masa wydaje nam się zbyt gęsta można wlać jeszcze trochę malagi.
  • przygotowaną masą cienko smarujemy andruty 3. Przygotowaną masą smarujemy cienko andruty. Układamy jeden na drugim. Ostatnią warstwę powinien stanowić nieposmarowany wafel. Dokładnie przyciskamy i przykrywamy deseczką oraz obciążamy ciężarkiem.odstawiamy do lodówki lub spiżarni by masa zastygła.
  • pokrojone andruty 4. Gdy masa zastygnie kroimy na kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować