Andrut z galaretką

4.46 (205 ocen)

Mój ulubiony andrut.

Składniki:

  • Składniki na jedną warstwę:

    125g margaryny
    5 łyżek mleka
    2,5 łyżki cukru
    galaretka

    Dodatkowo:

    4 płaty andruta
Wystaw ocenę:

4.46 (205 ocen)

Zobacz również:

Desery

Andrut z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztopić w garnku, dodać mleko i cukier. Zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać jedną galaretkę. Ostudzić. Ostudzoną masę wlać na jeden andrut, przykryć drugim. Zrobić drugą warstwę z innym kolorem galaretki, wlać na andrut, przykryć kolejnym. Zrobić trzecią warstwę z innym kolorem galaretki, wylać na andrut, przykryć ostatnim andrutem. Jak cały andrut się zestali można kroić w kostkę lub w trójkąty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować