Andrut z galaretką

  • wyświetlono: 7333 |
  • dodany do książki kucharskiej: 12 |
  • polecenia: 0

Mój ulubiony andrut.

precelia

Składniki

Składniki na jedną warstwę:

125g margaryny
5 łyżek mleka
2,5 łyżki cukru
galaretka

Dodatkowo:

4 płaty andruta

Sposób przygotowania przepisu:

Andrut z galaretką

  • 1. Margarynę roztopić w garnku, dodać mleko i cukier. Zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać jedną galaretkę. Ostudzić. Ostudzoną masę wlać na jeden andrut, przykryć drugim. Zrobić drugą warstwę z innym kolorem galaretki, wlać na andrut, przykryć kolejnym. Zrobić trzecią warstwę z innym kolorem galaretki, wylać na andrut, przykryć ostatnim andrutem. Jak cały andrut się zestali można kroić w kostkę lub w trójkąty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycieboże narodzeniekonkurs_dzieci

Komentarze

Podobne przepisy

Kolorowe wafle z galaretką

Dodane przez: AnetaJ

Kolorowe wafle z galaretką

Kolorowe wafle kojarzą mi się z...

image-028ycbf

Dodane przez: EsmeraldaZeSmakiem

Tort orzechowy z andrutów i nutelli (bez...

Torcik niesamowicie prosty i szybki...

pyszny andrut

Dodane przez: adamonika

Pyszny andrut

Jest ze mną od dziecka. Zawsze...

image-17mjxv2

Dodane przez: JulkaTomeczek

Z galaretką i malinami

Ciasto z masą śmietanową, malinami...

Andrut kokosowy

Dodane przez: mariOla093

Andrut kokosowy

co tu dużo mówić - przepyszny :)

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE