Andrut z kokosem

4.5 (149 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 3 godz.
  • Dla 1 osoby

wafle przekładane dżemem i masą kokosową są idealne do popołudniowej kawy

  • 3 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 4 wafle andruty
    2 szklanki mleka
    20 dag wiórków kokosowych
    1 szklanka cukru
    250 gram masła
    1 słoik dżemu (ulubiony smak)
    120 gram biszkoptów
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Andruty

Andrut z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko przelać do garnka, dodać cukier i zagotować. Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać i chwilę razem pogotować. Uważać, żeby wiórki się nie przypaliły. Odstawić do ostygnięcia. Zimne odcedzić z nadmiaru mleka.
    Miękkie masło utrzeć. Dodawać po łyżce wiórków. Dokładnie wymieszać.
    Pierwszy wafel posmarować połową dżemu. Przykryć drugim waflem. Posmarować go połową masy z kokosem. Na to ułożyć biszkopty. Przykryć resztą masy z kokosem. Wyrównać. Położyć wafel. Posmarować resztą dżemu i przykryć waflem. Na górę położyć najlepiej drewnianą deskę, tak, żeby równomiernie wafle obciążyć. Przełożyć w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. Po tym czasie pokroić w kwadraty i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Wafle Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować