Andrut z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko przelać do garnka, dodać cukier i zagotować. Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać i chwilę razem pogotować. Uważać, żeby wiórki się nie przypaliły. Odstawić do ostygnięcia. Zimne odcedzić z nadmiaru mleka.
Miękkie masło utrzeć. Dodawać po łyżce wiórków. Dokładnie wymieszać.
Pierwszy wafel posmarować połową dżemu. Przykryć drugim waflem. Posmarować go połową masy z kokosem. Na to ułożyć biszkopty. Przykryć resztą masy z kokosem. Wyrównać. Położyć wafel. Posmarować resztą dżemu i przykryć waflem. Na górę położyć najlepiej drewnianą deskę, tak, żeby równomiernie wafle obciążyć. Przełożyć w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. Po tym czasie pokroić w kwadraty i podawać.
Komentarze