ANDRUT

  • wyświetlono: 981 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Pyszny przekładany czekoladowy wafelek.

DanusiaC
  • 30min

Składniki

- 3 jajka
- 2 szklanki cukru
- 3 łyżki kakao
- 1/4 szklanki mleka
- 2 łyżki mąki
- 1 margaryna Palma

Sposób przygotowania przepisu:

ANDRUT

  • 1. Do rondelka dać mleko, margarynę. Jak się margaryna roztopi, dodać cukier, kakao i podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając. Jak już masa będzie ciepła (nie gorąca), mieszając rózgą, dodawać po trochu mąkę i po jednym jajku. Ciągle mieszać rózgą do chwili, aż masa się zagotuje. Zdjąć rondelek z ognia i odstawić do ostudzenia.
    Jak masa będzie letnia, smarować wafle, układając jeden na drugim do wyczerpania masy.
    Odstawić andruta do zimnego miejsca, nakryć deską obciążoną
    (np.2 butelkami wody mineralnej).
    Jak masa całkiem się ostudzi i stężeje, pokroić andruta na prostokątne, lub w kształcie rombu porcje.

Porady

Do masy można dodać kilka kropli aromatu do ciast.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodymama_mnie_nauczylasmaczny-deser

Komentarze

Podobne przepisy

Andrut z masą śmietanowo- kajmakową

Dodane przez: beciiaaa

Andrut z masą śmietanowo- kajmakową

Pyszny deser. Moi goście byli zachwyceni....

Toffik - czyli karmel z andrutem

Dodane przez: juchab

Toffik - czyli karmel z andrutem

Pełne słodyczy wafelek posypany...

wafle z mlekiem w proszku

Dodane przez: klementynka

andrut z bakaliami i mlekiem w proszku

Ostatnio na naszym stole często...

Andrut z orzechami

Dodane przez: PolskaGotuje

Andrut z orzechami

Jako dziecko asystowałam babci...

Andrut z orzechami

Dodane przez: RedakcjaPP

Andrut z orzechami

Jako dziecko asystowałam babci...

Andrut czekoladowo-orzechowy

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Andrut czekoladowo-orzechowy

Smakuje wybornie.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE