Sernik gotowany z dodatkiem masy karmelowej na delikatnych i miękkich ciastach na bazie amoniaku. Bardzo dobrze się kroi, wspaniale wygląda i wybornie smakuje!
Amoniaczek z kremem serowo – karmelowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Wszystkie składniki wymieszać i zarobić gładkie elastyczne ciasto. Podzielić je na 3 równe części, każdą rozwałkować na taką samą wielkość. Piec osobno w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 15minut, do złotego koloru. Ostudzić.
2.Masa serowo - karmelowa: W mleku rozmieszać mąkę i budynie. Do zmielonego sera dodać wszystkie składniki oprócz masła. Całość zmiksować do powstania jednolitej masy. Masło rozpuścić w garnku i dodać do niego masę serową, cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Od tego momentu gotować przez ok. 3 - 5 minut, nie przerywając mieszania. Zimne placki przekładać gorącą masą serową. Wierzch polać polewą.
Komentarze