Aksamitne puree z ziemniaków

5 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Takie puree gości często na moim stole, wszyscy lubimy taką formę ziemniaka.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1/2 kg ziemniaków
    50g masła
    30 ml śmietanki słodkiej
    sól
    posiekany koperek
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Aksamitne puree z ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i osuszyć, wstrząsnąć garnkiem aby ziemniaki się rozpadły.
    Dodać masło i ucierać tłuczkiem dodając śmietankę, gotowe puree obficie posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować