CZOSNKOWE PUREE Z ZIEMNIAKÓW

4.99 (180 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Trochę inna wersja tradycyjnego puree, bardo smaczna z czosnkową nutą.

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    sól
    3/4 szklanki śmietanki kremówki
    10 dag masła
    2 ząbki czosnku

Wystaw ocenę:

4.99 (180 ocen)

Zobacz również:

Puree Przystawki Dodatki

Czosnkowe puree z ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić i za pomocą tłuczka , praski lub blendera, mocno je rozgnieść.
  • 2. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do rondelka dać śmietankę i czosnek, doprowadzić do wrzenia. zdjąć z ognia i pozostawić na 30 minut pod przykryciem. Przecedzić przez gęste sitko. Śmietankę ponownie wlać do ronlda dodać masło i mieszać do rozpuszczenia masła.
  • 3. Śmietankę dodać do ziemniaków i razem wymieszać aż powstanie gładka masa. Jeśli potrzeba doprawić solą. Podawać jako dodatek do mięs duszonych, pieczonych i sosów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować