A^la krokiety ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki :: Z podanych składników robimy ciasto. Smażymy naleśniki. Olej dodajemy do ciasta i tym sposobem nie musimy dodawać go na patelnie przy każdym naleśniku.
2.Farsz:Kroimy cebule w kostkę. Cebule i mięso mielone smażymy na łyżce oleju z dodatkiem przyprawy do mięsa mielonego. Pozostawiamy do wystygnięcia.
Szpinak smażymy ok 10 minut na ćwiartce kostki masła. Zestawiamy z ognia, przyprawiamy ziołami, solą, pieprzem i czosnkiem.
Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce na dużych oczkach. Smażymy na ćwiartce kostki masła. Smażymy do momentu aż woda wyparuje.
Ser feta kroimy w kostkę.
3.Wszystkie składniki pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Zimne składniki łączymy z fetą. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
4.Na zimne naleśniki nakładamy farsz. Zawijamy jak krokiety. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy.
Komentarze