A^la krokiety ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Przepis ten dostałam od Iwony.

Składniki:

  • ciasto: 2 jajka, 1,5 szklanki mleka, 1,5 szklanki mąki, odrobina soli, odrobina oleju ok 2 -3 łyżek


    farsz: 0,5 kg mięsa mielonego, 1 opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku, 30 dag pieczarek, 1 opakowanie sera feta, 2-3 ząbki czosnku, pół kostki masła, 1 cebula, przyprawa do mięsa mielonego, zioła prowansalskie, sól , pieprz.

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

A^la krokiety ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • usmażone naleśniki 1. Naleśniki :: Z podanych składników robimy ciasto. Smażymy naleśniki. Olej dodajemy do ciasta i tym sposobem nie musimy dodawać go na patelnie przy każdym naleśniku.
  • gotowy farsz 2. Farsz:Kroimy cebule w kostkę. Cebule i mięso mielone smażymy na łyżce oleju z dodatkiem przyprawy do mięsa mielonego. Pozostawiamy do wystygnięcia.
    Szpinak smażymy ok 10 minut na ćwiartce kostki masła. Zestawiamy z ognia, przyprawiamy ziołami, solą, pieprzem i czosnkiem.
    Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce na dużych oczkach. Smażymy na ćwiartce kostki masła. Smażymy do momentu aż woda wyparuje.
    Ser feta kroimy w kostkę.
  • 3. Wszystkie składniki pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Zimne składniki łączymy z fetą. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
  • smażenie kroktietów 4. Na zimne naleśniki nakładamy farsz. Zawijamy jak krokiety. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Mięso Pieczarki Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować