3 Bit

4.5 (143 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Delikatne ciasto rozpływające się w ustach.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • BISZKOPT 8 jajek
    1szkl cukru kryształu
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1szkl mąki
    4-5 łyżeczek kakao
    MASA 1 budyń waniliowy
    0.5l mleka
    kostka margaryny
    1 puszka masy krówkowej (toffi)
    duża paczka herbatników
    PIANKA 1 opakowanie Śnieżki
    1 szkl mleka
    1 galaretka wiśniowa
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto czekoladowe Desery

3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować ciemny biszkopt i upiec w temp. ok 170 stopni przez około 30 minut.
  • 2. Przygotować budyń z 0.5l mleka. Lekko przestudzić. Kostkę margaryny miksujemy. Puszkę masy krówkowej łączymy z ciepłym budyniem (miksować na najniższych obrotach). po przestygnięciu połączyć z margaryną.
  • 3. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl wody. Śnieżkę ubijamy w 1szklance zimnego mleka. Tężejącą połączyć z ubitą śmietaną. Przełożenie: biszkopt, połowa masy krówkowej, warstwa herbatników, masa ze śnieżki, warstwa herbatników, reszta masy, biszkopt.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa krówkowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
3 Bit

To może cię zainteresować